fredag 9 maj 2014

Saxnäsbesök

Idag var jag och barnen till Saxnäs. Ett besök på skolan för allas skull samt en guidning i byn för att bli visad på hus som man kan ringa på och kolla lite. På denna guidning då vi tittade runt visade det sej att mannen i ett av husen som vi körde förbi var hemma. Det slutade med en spontan hus titt! 

Det som verkar synonymt med flera hus i Saxnäs är att det inte finns någon gård/tomt. Jag som är van en gammal lagård, garage & liten stuga, stor öppen tomt där all sol och alla människor ser allt till att kanske inte ha det OM vi flyttar. Kan bli svårt att vänja sej vid tanken, men å andra sidan kan man inte få allt! En dröm är draghundar och det går inte på nån av de fastigheter vi tittat på. Inte heller hönor. Men dagens hus hade potatisland och bärbuskar och häckar. Välplanerat och snyggt! Komposter, studsmatta samt kaninbur skulle få plats men sen tror jag inte nå mer skulle rymmas. Å drömmen om växthus... 

Däremot skulle alla barn få egna rum på sikt. Två väggar i två av rummen så var det klart. Å detta ser jag som positivt! Från början skulle de kunna dela två & två & en. Köket hade en stor öppen planlösning med ett fräscht kök. Om man ville ha det större skulle en köksö fungera fin fint. Två badrum, kommunalt vatten och avlopp. Till sommaren skulle det grävas in fiber så internet skulle bli som vi har idag. På vindan fanns det mycket förvaring... Altan med utsikt över sjön :) En gäststuga med egen kamin fanns oxå, passar ju bra när man får besök hahaha Lite såld blir jag iaf trots liten tomt. 

Å imorgon kommer älsklingen hem :) Äntligen!!! Å han är hemma ett helt dygn! 

2 kommentarer:

Celine Naminah sa...

Planerar ni att flytta?

Holmis sa...

Båda ja & nej! Men vi är aldrig omöjliga, nära fjällen och naturen där mår vi som bäst så vi får se vad som händer :)