lördag 29 februari 2020

Oro inför framtiden

Hej!
I vår kommun ligger förslag om att lägga ned två stycken byskolor. Förvaltningen har rekommenderat att INTE lägga ner då risk och konsekvensanalyserna fann så pass många olika negativa konsekvenser. Trots detta envisas kommunstyrelsen att ge i förslag till kommun fullmäktige att verkställa detta beslut. Vi är många föräldrar som funderar på hur kompetensen ligger till? Vill man som politiker utöva en sorts makt eller är det ett principiellt beslut? Utbildningsnämnden hade faktiskt funnit andra sparbeting men det spelade inte någon roll.

De ledande partiet är socialdemokraterna och de verkar i dagsläget stå för en nedmontering av samhället/välfärden, inget utanför den direkta tätorten ska vara kvar. Centralisering på hög nivå, precis som på riksnivå. Vi stackars människor som är längst ut på snöret har inte mycket att säga till om, men inför nästa val ska jag bannemig ta fram alla artiklar och påminna folket vad som hände. Hoppas på en bättre och klokare majoritet. Denna resa kommer jag aldrig glömma!

Vi har arbetat i ett föräldrainitiativ under dessa veckor med siktet inställt på att påverka politiken så mycket som vi bara kunnat. Tror vi har lyckats ganska bra trots allt. Vi har fått all media att göra olika reportage och artiklar. Detta är jag stolt över! Vi har yttrande frihet i landet och vi har en demokrati som ska ge oss möjligheter att påverka.

Parallellt med vårt arbete mot politikerna har vi lämnat in en ansökan till Skolinspektionen för att starta friskola. Å det gillar inte sossarna. De kommer göra allt för att sätta käppar i våra hjul och vi gör det samma!

Jag vill kunna tro på en levande landsbygd, små enheter och en förståelse att våra barn är olika och därmed har olika behov. En del behöver små enheter och en del större. Vi är en helhet, landsbygd och tätort och behöver jobba tillsammans, inte emot varandra. Jag vill åter se framtidstron hos barnen och känna den själv. Nu är det bara strider om allt.

På måndag tas beslutet, antingen blir det glädjetårar eller sorgetårar!



Inga kommentarer: