måndag 19 november 2012

Främling :(

I förra veckan hände något som jag (och antaglingen flera) inte trodde skulle hända i vår lilla bygd. En bil stannade vid vägkanten där en flicka gick. Chaffören försökte locka med sig flickan. Flickan sa nej men mannen fortsatte att locka och blev tillslut arg/irriterad. En liten bit längre bort gick flickans syster och några tjejer till. De hade uppmärksammat bilen och sprang emot den ensamma flickan samtidigt som de skrek "spring därifrån". I detta fall slutade det lyckligt, chaffören körde vidare och tjejerna gick till bussen som de var på väg till. Det handlar om en mörk combi bil, relativt ny.

När dessa tjejer kom hem och berättade för föräldrarna vad som hänt blev det en polisanmälan.

Tänk vad en tidigare trygg tillvaro kan förändras så snabbt! Informationen gick snabbt ut till lärare och därmed den berörda skolan. Hur informationen sen går vidare vet jag inte, men jag hoppas innerligt att ALLA skolor i vår Kommun samt i närliggande kommuner samt förskolor/dagbarnvårdare blir informerade eftersom vi måste tala med barnen, vikten av att ALDRIG följa med en främling oavsett vad denne har för lockelser och hur denne talar.

Jag kan dock fundera på hur dessa tjejer mår? Vilka tankar har de? De är så pass stora (mellanstadiet) att de är fullt medvetna om vad dessa främlingar är kapabla till. Vad gör skolan? Får de extra stöttning att komma tillbaka till skolan? Skäms de för det som skede? Hur reagerar kompisar?

Dessa tjejer är starka och modiga, de såg till att hjälpa varandra, de var snabbtänkta!!! Bra gjort tjejer :)

Det som är läskigt just nu är att frågan, När dyker han upp igen & var? Vilken familj blir nästa?

Ber Er alla att dela denna blogg, prata med nära och kära och speciellt era barn!!! Alla måste få veta, både de som är direkt påverkade men även de indirekt påverkade.

Ta hand om er och ge varandra en extra kram <3 p="p">

Inga kommentarer: